MARQ*E Center

 We planned ahead for this mixed use renovation to help the client reduce costs. 

When the project was originally completed, junior and inline retail space within the center was oriented inwardly along a long central corridor that connected the main surface parking area to the theater complex. This retail configuration created a confusing parking layout and severely limited the visibility of the internal tenants. ALJ Lindsey was hired, as part of a team led by Hermes Architects, to complete the highly choreographed, multi-phased renovation of the occupied center. The project included the demolition of a major portion of the inline junior and retail space and the construction of a new surface parking area in its place. 

 

As part of an ongoing efficiency effort, ALJ Lindsey optimized costs by coordinating the proposed storm sewer system with the demolition of the existing foundation system. Thus, the project required only the removal of foundation beams in the exact areas where utility lines would be required, which saved the developer significant time and money. 

CONTACT

 

Tel. 281-301-5955

information@aljlindsey.com

5629 FM 1960 West, Suite 314
Houston, TX 77069

 

QUESTIONS

Thanks for submitting!